Robert Titan Felix, pisatelj, pesnik, publicist in urednik.

Robert Titan Felix se je rodil leta 1972. Diplomiral je iz slovenskega jezika s književnostjo na Filozofski fakulteti v Mariboru.

Je urednik za literaturo pri reviji Dialogi in prevajalec. Je tudi mentor literarne delavnice pri soboškem MIKK.

Prozna dela: Sekstant (2002), Kri na dlaneh (2004), Sanja in samostan (2005), Pontifikat: prilika o sestopu (2008), Grimolda (2008).

Pesniške zbirke: Pesem o dotiku: pesniški listi (1993), Magnifikat (1994), Benedictus: psalmi (1997), Knjiga o razbitem času (2001), Pekel spomladi (2003).

Trikrat je bil nominiran za nagrado kresnik za najboljši roman v preteklem letu. Piše tudi kritike, eseje in publicistična besedila, doslej objavljal v Večeru, Slovencu, Delu, Razgledih, Dialogih, Literaturi, reviji Otrok in knjiga itn.

Kri na dlaneh

Protagonist kratkega romana Kri na dlaneh je mlad, nekaj čez dvajset let star glasbenik Simon, ki se ne more sprijazniti s svetom takim, kot je, oziroma si v njem ne more najti svojega mesta. Prepričan, da je pred njim vélika usoda, in odločen, da se je bo prej ko slej tudi polastil, si v sebi namišlja možne scenarije svetovnega glasbenega uspeha, pozablja pa, da se s tem samo odmika realnemu svetu.

Njegov odnos do sveta je pravzaprav »odlašanje« trenutka, ko se bo k tej svoji veliki usodi naposled tudi napotil.

Dokončno se zlomi ob srečanju z mlado narkomanko Gogo, ki z umikanjem v svet omame ne beži samo pred svetom kot takim, ampak predvsem pred mladostno travmo. Nenavadna naključja ju spravijo v situacijo, ko ne v notranji razklanosti ne v domačem svetu ne moreta več obstati, zaradi česar zasnujeta ekscentričen načrt, s pomočjo katerega se bosta enkrat za vselej odrešila. Ta vélika akcija pa seveda lahko vodi samo še v dokončen osebnostni in bivanjski polom.

Gre za roman o odlašanju. V ospredju je Simon, star nekaj čez dvajset let, ki se v prostem času ukvarja z glasbo. Začetek romana je postavljen v čas poletnih počitnic, dogajalni prostor pa je povzet po Murski Soboti, a to ni realna Sobota, ampak tista, doživljana v avtorjevem duhu. Simon doživlja tipične težave današnjih mladostnikov, ki se jih ne more nikoli rešiti. Paralelno se odvija tudi zgodba Goge, ki se za denar poda v svet prostitucije, da lahko financira svojo odvisnost od heroina. Dogajanje je razdeljeno v osem poglavij, avtor pa na začetku skoraj celo stran nameni opravičilu, da nobena ‘faca s scene’ ni povzeta po resničnem modelu.


style=”display:inline-block;width:320px;height:50px”
data-ad-client=”ca-pub-6467280511501066″
data-ad-slot=”9926109275″>